Tervetuloa! Blogistani löytyy hyväksi ja toimivaksi koettuja reseptejä, uusia ideoita ja mm. omia ravintola-arvosteluja. Why? Because my idol Jamie Oliver once said that "life is too short to eat shit".

9. lokakuuta 2012

Mozarella täytteiset lihapullat tomaattikastikkeessa

Katselin tässä yksi päivä telkkarista kaiken maailman kokkausohjelmia (niin kuin aina :D ) ja tämä resepti esiintyi hieman eri muodossa Rachael Rayn showssa. Hän teki pullat raakamakkarasta, mutta toimii näinkin. Täyttävää lohturuokaa!

Tarvitset:
pullat:
  • 400g jauhelihaa (mielellään naudanpaisti jauhelihaa)
  • Mozarellaa paloina (löytyy myös valmiina pikkupalloina)
  • 1tl Paprikajauhetta
  • 1tl timjamia
  • 0,5tl merisuolaa jauhettuna
  • mustapippuria maun mukaan
  • 2rkl korppujauhoja
  • 1 sipuli aivan pieneksi silputtuna
  • 2 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 2 kananmunaa
  • oliiviöljyä.
lisäksi:
  • 400g Tomaatti pastakastiketta (esim. 5 yrttiä)
  • 2dl juustoraastetta
  • Uunivuuan voiteluun margariinia
  • spagettia


Valmistus:


  1. Sekoita lihapulla massa suurehkossa kulhossa ja paloittele mozarella.
  2. Voitele uunivuoka ja laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  3. Ota kämmenelle pieni määrä massaa ja muotoile siihen kuoppa. Laita mozarellan palanen kuoppaan ja pyöritä massasta pulla, varmista että mozarella pysyy sisällä eikä näy ulos ollenkaan. Toista kunnes massa loppuu. 
  4. Lado pullat uunivuokaan vieriviereen ja pirskottele pinnalle vähän oliiviöljyä ja lisää hieman pippuria pinnalle.
  5. Kaada pastakastike pullien päälle.
  6. Ripottele juustoraaste ja mahdollinen ylimääräinen mozarella kaiken päälle.
  7. Peitä foliolla ja anna paistua uunissa n.40 min.
  8. Käännä sitten uuni pois päältä ja poista vuuan pinnalta folio. Anna ruuan olla jälkilämmössä uunissa samalla kun keität lisäkkeeksi spagettia.
  9. Tarjoile raikkaan salaatin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti